|
Sütlü Nuriye (baklava yufkası) |
 |
YAP-BOZ
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2008
Mesajlar: 167 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58088
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2010
2,338 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram tereyağı
40 adet hazır baklavalık yufka
4 su bardağı dövülmüş veya fıle fındık
Şerbetı ıçın:
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
Üzeri için:
3 çorba kaşığı hindistancevizi
Tereyağını eritip ılıtın. Baklava yufkalarını tepsinizin büyüklüğünde kesin. Tepsinizi yağlayıp 20 adet baklava yufkasını aralarına tereyağı sürerek kat kat içine yerleştirin. Üzerine fındığı serpin. Kalan 20 adet yufkayı da aralarına tereyağı sürerek aynı şekilde tepsiye yerleştirin. Küçük kareler halinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Şerbet için süt, su ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak ısıtın. Şeker tamamen eriyince kaynatmadan ocaktan alın. Tatlı fırından çıkınca 1-2 dakika dinlendirdikten sonra sıcak tatlıya ılık şerbetini dökün. Soğuyunca üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin.

|
Sütlü Nuriye (Baklava Yufkası) |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc176978
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2024
206 defa indirildi / yazdırıldı
|
40 adet baklavalık yufka
200 gram tereyağı
İç Harcı İçin:
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbeti İçin:
3 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım limon suyu
Önce şerbet için süt, toz şeker, su, tereyağı, su ve limon suyunu bir tencerede karıştırarak kaynamaya bırakılır.
Şeker eridikten sonra 10 dakika kadar kaynatılır.
Baklavalık yufkalar tezgaha serilir ve üzerine tereyağı sürülür. Yufkaların yarısına bu işlem yapıldıktan sonra üzerine ceviz içi eklenir daha sonra kalan yufkalar da aynı işlem ile kapatılır.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkan sıcak Sütlü Nuriye tatlısının üzerine soğuyan şerbeti dökülür.

|
Hazır Baklava Yufkasından Sütlü Nuriye |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc177094
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2024
144 defa indirildi / yazdırıldı
|
40 yaprak hazır baklavalık yufka
350 gr. tereyağı
4 su bardağı file fındık veya iri çekilmiş fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı süt
1.5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Öncelikle şerbeti hazırlamak için; bir tencereye su, süt ve şekeri ilave edip şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın. Şerbeti kaynatmayın. Fırın tepsisinin tabanını tereyağı ile yağlayın. Baklavalık yufkayı tepsiye yerleştirip, üzerine tereyağı sürün. Bu şekilde aralarına tek tek tereyağı sürerek yaklaşık 20 adet yufkayı üst üste dizin. Yufkaların üzerine yani 20. kata fındıkların tamamını serpin. Kalan 20 adet baklava yufkasını da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin. Tüm yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra kalan tereyağını tatlının üzerine gezdirin. Daha düzgün görünmesi için kenarlarından fazla gelen yufkaları kesin. Tatlıyı küçük kareler halinde dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alınan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra, ılık olan şerbeti tatlının üzerine dökün. Şerbetini tamamen çektikten sonra üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis, edebilirsiniz.

|
Sütlü Nuriye |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 922 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182855
Gönderme Tarihi: 02.May.2025
44 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket baklava yufkası (20 yaprak)
150 gram tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı ceviz içi (isteğe göre fındık veya fıstık da kullanılabilir)
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Sütlü Karışım İçin:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
İlk olarak şerbeti hazırlayın: Bir tencereye su ve şekeri ekleyip kaynatın. Şeker eridikten sonra limon suyunu ekleyin ve 10-15 dakika kaynatın. Ardından soğumaya bırakın.
Sütlü karışım için süt, nişasta, un, tereyağı ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. Kıvam alıp kaynadığında ocaktan alın.
Fırını 180°C’ye ısıtın.
Baklava yufkalarından 10 tanesini tepsiye serin, her kat arasına eritilmiş tereyağından sürün. Yufkaların üzerine ceviz serpin.
Üzerine kalan 10 yufkayı serip her katına tereyağı sürerek baklava şeklinde dilimleyin.
Fırına verin ve 30-35 dakika kadar altın rengini alana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti dökün.
Son olarak, üzerine sütlü karışımı dökün ve bir süre dinlendirin.
Soğuduktan sonra servis edin.

|
|